Диамантените гоблени - изкуство дошло от Китай




В миналото бабите са предавали на внучките си знанията си как майсторски да бродират и благодарение на това тези техники са се съхранили до днешни дни. След бурната ера на везаните гоблени човешкото любопитство се обърна към нещо ново – гоблените с мъниста. С всеки изминат ден се появяват нови и ярки стилове, начини за ръкоделие, техники за творене на красота, които се предават от майка на дъщеря и оживяват във времето.

Диамантените гоблени - новото хоби на всички шиещи гоблени




Майсторите от Китай неотдавна ни разкриха тяхно прекрасно изкуство – нова техника за създаване на красота, а именно диамантената мозайка. Някой ги наричат диамантени гоблени, други елмазени гоблени, гоблени с камъчета или мъниста. Независимо как ги наричат те представляват прецизно подреждане на красиви мъниста върху равна повърхност. С търпение и последователност, следвайки представената схема вече не само посветените могат да създадат картина, която да очарова.



Диамантените гоблени са напълно нов начин за създаване на гоблен, макар че вече думата да не се използва в така познатия смисъл на парче плат, обшито с конци. Въпреки, че не се използват игли и конци под ръцете на майсторите оживяват „живи картини“ – истински шедьоври.



Според някой няма съмнение, че скоро техниката на гоблените с диаманти / мъниста ще заема едно от основните места в женското ръкоделие.

Диамантени гоблени - хоби за всеки

Ето и обучителен видеоклип за направата на мозаечните картини:



You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Диамантените гоблени - изкуство дошло от Китай"

Публикуване на коментар


ВРАТИ от ВРАТИ.net - Интериорни, Гаражни, Метални, Дворни



Най-доброто от МОЕТО ЗДРАВЕ